Disolact extra forte ervaringen

Op dit moment is Disolact extra forte één van de populairste lactase supplementen in Nederland. Vermoedelijk komt dit doordat de capsules met 10.000 FCC per pil behoorlijk sterk zijn en je geen rekening hoeft te houden met de hoeveelheid lactose die je inneemt. Afgelopen weekend heb ik een proefverpakking gekocht en ben redelijk positief.

Zo heb ik een bananensoes van de Jumbo en een Magnum zonder klachten kunnen eten. Dank daarvoor Disolut. Echter ondanks de positieve werking van de capsules ben ik ook enigszins kritisch. Want waarom zit er zoveel (10.000 FCC) in een capsule en hoe verhoudt zich dit ten opzichte van de prijs? Is dit marktconform? Dit gaan we onderzoeken!

Ingrediënten van de 10.000 FCC capsules

Allereerst de ingrediënten van de Disolact extra forte capsules. We willen namelijk niet dat er ‘rotzooi’ gebruikt wordt om de lactase binnen te krijgen. Kijkend naar de ingrediënten dan zijn de extra forte lactase pillen vrij schoon. Naast het enzym lactase bevat het de vulstof carbonaat en HPMC ofwel de capsule. Voor vegetariërs is de capsule geschikt.

Disolact extra forte kost €23,60 per 40 pillen

Omgerekend kost Disolact extra forte per pil €0,59 afgaande van de huidige prijs op de website van Disolut zelf. Reken je dit verder uit naar de prijs per 1.000 FCC dan kom je op een prijs van €0,059 per 1.000 FCC. Vergelijkend met andere aanbieders is dit enigszins aan de bovenkant van de markt op het gebied van prijs omgerekend naar 1.000 FCC.

Echter bieden maar weinig aanbieders in Nederland een lactase pil aan van zo’n sterkte wat ongetwijfeld meespeelt in de prijsbepaling. Bovendien hoef je nu niet 2 pilletjes in 1 keer in te nemen en ben je in één keer klaar. Daarnaast zal de sterkte voor veel lactose bevattende producten ruim voldoende moeten zijn om lactose zonder problemen te kunnen eten.

Hoe dan ook, even uitzoomen. Heb je 10.000 FCC nodig om zonder problemen lactose te eten? Ja en nee. Voor de meest standaard maaltijden is er door de Europese autoriteiten (EFSA) een norm gesteld van 4.500 FCC voor één maaltijd. Om een slag om de arm te houden kan je 5.000 FCC aanhouden waarmee je 25 gram lactose (500 ml melk) kan eten.

Koppel je dit gegeven aan Disolact extra forte dan zijn de lactase capsules voor de meeste producten te hoog gedoseerd. Voor koude (ijs) of warme producten kan wel een uitzondering gemaakt worden aangezien dit meestal de werking van lactase vertraagd. Hierdoor zou de inname van een lactase pil van 10.000 FCC (deels) gerechtvaardigd zijn.

Ervaringen met Disolact extra forte

Na de inname van lactose bevattende producten (bananensoes van de Jumbo en een Magnum) heb ik geen klachten ervaren. Wel een beetje een rommelende maag, maar dat kan komen doordat mijn lichaam aan de capsules moest wennen. Niettemin heb ik geen lactose-intolerantie klachten ervaren met dank aan de extra forte capsule.

Mede om het gegeven dat een 5.000 FCC lactase supplement voor veel producten al voldoende kan zijn, is het wel zo eerlijk om de vraag te stellen of ik met een pil van 5.000 FCC dezelfde resultaten had behaald. Waarschijnlijk wel. Althans ik denk de bananensoes sowieso de magnum zou door de kou wellicht beter gaan met een capsule van 10.000 FCC.

Al met al kan er geconcludeerd worden dat de Disolact extra forte lactase ondanks de iets prijzige kant voor warme en voornamelijk koude producten goed te gebruiken is. Ofschoon kan je hiervoor ook 2 (goedkopere) lactase pillen van 5.000 FCC gebruiken, maar dat zal ieder voor zichzelf moeten afwegen. Ofschoon zal het prijsverschil per merk anders zijn.

Waar zijn de extra forte capsules te koop?

Disolact extra forte pillen zijn het best online te verkrijgen in formaten van 40 of 120 capsules. Naast dat je de capsules op de eigen website van Disolut kan bestellen is het ook mogelijk bij gespecialiseerde online apotheken of Bol.com. Het klinkt een beetje raar, maar de capsules zijn bij Bol.com goedkoper dan de prijs die ze op de eigen website hanteren.

Mochten in één keer 40 of 200 capsules te veel zijn dan kan je ook een proefverpakking proberen. Op de website van Disolut kan je voor 3 euro (inclusief verzendkosten) 5 extra forte lactase capsules bestellen. Zo kan je eerst kijken of de pillen werken zonder klachten.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00