Disolact (Intoleran) once a day review – Update 23-02-2022! Ik raad het af!

Disolact once a day review

In de vakantie van augustus 2020 ben ik aan de slag gegaan met het uitproberen van Disolact once a day. Aangezien ik destijds regelmatig klachten had van lactose-intolerantie hoopte ik met Disolact once a day de darmen een zetje in de rug te geven.

Want met Disolact (Intoleran) once a day kan je in feite na 5 dagen lactose verdragen met een lactose-intolerantie. Hoe dit kan heeft te maken met micro-organisme (goede bacteriën die leven in de darm) die lactose afbreken en omzetten in te gebruiken stoffen voor het lichaam.

Kijkend naar de prijs-kwaliteit dan ben ik niet tevreden. De onvrede zit vooral in de samenstelling. De samenstelling kent bijwerkingen die niet worden gemeld! Hierop kom ik zo op terug. Laten we allereerst kort kijken naar wat Disolact (Intoleran) once a day is.

Wat is Disolact once a day voor supplement?

Disolact once a day is een probiotisch voedingssupplement dat mensen met een lactose-intolerantie zou kunnen helpen met de afbraak van lactose. De pillen zitten vol met darmbacteriën die lactose eten en dus afbreken en omzetten in bruikbare voedingsstoffen. In tegenstelling tot lactase pillen hoef je van dit supplement dagelijks slechts 1 pil.

Doe je dit dan kan je volgens Disolut (Intoleran), afgezien van de eerste 5 dagen, in normale mate zuivel eten. Hoeveel zuivel dit is verschilt per persoon. Ook of het supplement aanslaat is de vraag. Niettemin, aangezien Disolut overtuigd is van haar supplement zit er een garantie op. Wanneer het supplement niet werkt dan krijg je het aankoopbedrag terug.

Na enkele reacties van bloglezers die mij vertelden dat ze na dit supplement verergerde klachten hadden dacht ik in eerste instantie dat het aan stammenstrijd lag. Hierover lees je meer in mijn artikel over de darmflora. Niettemin ben ik zelf kritisch naar de samenstelling gaan kijken van het supplement en de bacteriestammen die Intoleran gebruikt.

In tegenstelling tot wat Intoleran zegt kan het supplement wel degelijk tot bijwerkingen leiden. Helaas zegt Intoleran zelf dat je het gerust langdurig kunt gebruiken, maar dit is absoluut niet zo! Misschien is het onwetendheid bij Intoleran. Hieronder zal je zien waarom ik langdurig gebruik afraad en welke bijwerkingen er kunnen zijn.

Dit zijn de ingrediënten van Disolact once a day

Wanneer je vanaf augustus 2020 een nieuwe verpakking Disolact of Intoleran once a day zou kopen, dan is deze vega. In de nieuwe productie wordt er namelijk geen gebruik meer gemaakt van gelatine (capsule) afkomstig van biologische vis.

Hoe dan ook, in Disolact (Intoleran) once a day zitten 30 capsules met momenteel de volgende ingrediënten: organische gom, ascorbinezuur en de 6 soorten bacteriestammen die lactose omzetten. Voor de volledigheid, dit zijn de 6 stammen:

 • Bacillus coagulans
 • Bacillus subtilis
 • Bifi dobacterium animalis lactis
 • Lactobacillus casei
 • Lactobacillus rhamnosus
 • Streptococcus thermophilus

Ondanks dat ik geen biologische achtergrond heb ik online kennis opgezocht van de bacteriestammen. Vooraf was de enige die mij bekend voorkwam Bacillus coagulans. Dit poeder heb ik ooit eens gekocht bij LaktaseKampagne.de met dezelfde werking als die van Disolut.

Bijwerkingen bij elke dag inname van een pil

Volgens Disolut is het veilig om elke dag 1 pil van Disolact once a day in te nemen. Het zou voor de rest geen bijwerkingen moeten hebben. Vergeet je eens een dag? Geen probleem volgens Disolut kan je 1 en hooguit 2 dagen overslaan, maar dit verschilt per persoon.

Voor de beste werking is dit dan ook niet aan te raden. En wanneer je voor het eerst Disolact once a day probeert, dan kan je het beste geen volle agenda hebben. Stel dat het niet aanslaat dan wil je geen lactose-intolerantie klachten hebben op vakantie.

In het geval het supplement niet aanslaat zal je weer moeten overgaan op lactase pillen. Of het vinden van producten die vrij zijn van lactose.

Update 22-02-2022: Bacillius subtilis, Lactobacillus casei en Lactobacillus rhamnosus

In tegenstelling tot wat Intoleran beweert, kan het langdurig gebruik van haar supplement wel degelijk tot gezondheidsproblemen leiden. Zo produceren lactobacillus casei en lactobacillus rhamnosus histamine. Bij mensen met een histamine-intolerantie kan dit problematisch zijn.

Bij mensen met een slecht immuunsysteem kan er een opportunistische Bacillus subtilis infectie optreden. Wanneer je antibiotica neemt dan dood dit de gezonde van nature voorkomende darmbacteriën. Aangezien Bacillus subtillis sporenvormend is overleeft zij en kan zij opportunistisch worden en een infectie veroorzaken.

Mede om deze redenen en omdat Intoleran zelf geen bijwerkingen vermeld raad ik dit product af. Vermijd zoveel mogelijk lactose en gebruik in nood lactase pillen.

Once a day in combinatie met lactase pillen

Zoals al gezegd zorgt dit supplement er in feite voor dat je geen rekening meer hoeft te houden met lactose. Ofwel lactase pillen zijn verleden tijd. Althans dat is het droom scenario. Maar de precieze hoeveelheid die je kan verdragen is afhankelijk per persoon.

Zodoende kan de één enkele glazen lactose bevattende dranken drinken, terwijl de ander naar slechts 1 glas al klachten krijgt. De onzekerheidsfactor hoe ik dit dan noem vind ik vervelend. Als je bijvoorbeeld uiteten bent, dan moet dit ook zonder problemen kunnen.

Mede hierdoor blijft het aan te raden om bij bepaalde melk bevattende maaltijden en producten lactase pillen te blijven gebruiken ondanks het gebruik van het supplement. De grens vanaf wanneer je extra lactase pillen moet gebruiken is bij iedereen anders.

Waar is Disolact once a day te koop?

Disolact once a day is voornamelijk online te koop. Zo heb ik het supplement op de website zelf gekocht, ondanks dat de website er een beetje onoverzichtelijk uitziet. Zo kom je eerst op een soort van productpagina terecht waar je ze niet direct kan kopen.

Hiervoor moet je eerst naar de webshop en scrollen naar het product. Wanneer je dit doet zal jezelf wel gaan begrijpen wat ik met onoverzichtelijk bedoel. Mocht je er niet op de website van Disolut zelf uitkomen dan kan je het supplement ook bestellen op Bol.com.

Wil je wachten op een aanbieding, dan kan je best lang moeten wachten. Disolact producten zijn namelijk niet vaak in de aanbieding. Wel ligt de prijs bij enkele externe verkopers (online apotheken) op Bol.com zoals bij Webvitaal en Drogist.nl af en toe lager.

Mijn ervaringen met Disolut once a day

Mijn ervaring met Disolut once a day is dubbel. Aan de ene kant heb ik mede door het supplement een betere ontlasting met de kanttekening dat het wel smeuïg is. Daarnaast heb ik bij matig zuivel gebruik nog wel eens vervelende buikkrampen ervaren.

Het voelt dan alsof je aan de ‘vooravond’ bent van een lactose-intolerantie aanval. Echter resulteert de buikkrampen door denk ik het gebruik van Disolact once a day niet in waterige ontlasting, maar in vervelende (stinkende) winderigheid.

Heb ik dan te veel lactose gegeten? Ik denk het niet, want de hoogste inname van lactose was 1 magnum. Wellicht dat mijn lichaam langer aan het supplement moet wennen. Bovendien bleven mijn darmen onrustig zelfs na de eerste 5 dagen.

Al met al is het dus voor mij persoonlijk een dubbele ervaring. Aan de ene kant ben ik blij dat ik zonder diarree zuivel bevattende producten kon eten. Aan de andere kant ben ik teleurgesteld dat ik nog regelmatig last hield van buikkrampen en onrustige darmen.

Ervaringen van andere (bestaande) klanten

Afgezien van mijn dubbele ervaring kan dat van lotgenoten een breder beeld geven. Wanneer ik naar de geverifieerde reviews kijk op de website van Disolut zelf dan valt op dat een meerderheid van de klanten in het begin erg positief is over het supplement.

Ondanks een goed begin is er uitgaande van de reviews ook een soort van trend te zien na enkele maanden. De supplementen schijnen na enkele maanden niet meer te werken waardoor de klanten noodgedwongen terug moesten vallen op lactase pillen.

Tot slot is ook de (hoge) prijs een terugkomend minpunt van Disolact once a day. Dit is ook iets wat ieder voor zichzelf moet bepalen. Want stel dat het supplement bij jouw goed aanslaat dan kan je wellicht zonder problemen lactose eten voor €25 per maand.

Indien het supplement niet werk of als je alsnog met lactase pillen moet werken, dan wordt het een ander verhaal. In dat geval kan je het beste zuivel (lactose) zoveel mogelijk mijden en in geval dat je wel zuivel (lactose) eet gebruik maken van een lactase supplement.

Kortom, Disolact once a day kopen of niet?

Uitgaande van mijn eigen ervaring dan zou ik zeggen dat het geen blijvertje is. Ondanks dat het een lekker gevoel is dat je alles kan eten zonder er op te hoeven letten of iets lactose bevat vindt ik de onrustige darmen na inname van lactose een onprettig gevoel.

Dit in combinatie met de prijs dan is het voor mij duidelijk dat ik once a day niet nog eens ga kopen. Wanneer ik van plan ben om zuivel te eten dan doe ik dit wel lactosevrij of in combinatie met een lactase pil. Bovendien ben ik ook niet tevreden met de samenstelling.

Intoleran geeft zelf geen bijwerkingen aan bij once a day terwijl die er voor mensen met een verzwakt immuunsysteem (antibiotica gebruik) of histamine-intolerantie wel degelijk zijn en van belang kunnen zijn. Transparantie is de key bij probiotica.

2 gedachten over “Disolact (Intoleran) once a day review – Update 23-02-2022! Ik raad het af!”

  • Hallo Nikki,

   Bedankt voor je reactie.

   Zelf heb ik zoals ik in het artikel aangeef er mindere ervaring mee, maar gelukkig werkt het bij jou.

   Probiotica is altijd lastig te voorspellen en het effect is per persoon anders.

   Gelukkig heb jij er een positieve ervaring mee en mogelijk hebben andere lotgenoten hier ook iets aan.

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00