Lactase pillen – Dit moet je weten van lactose intolerantie pillen als je ze bestelt!

Lactase pillen voorbeeld van merken

Ook wel eens zin in zuivel of lactose bevattende producten met een lactose-intolerantie? Dat kan, maar zonder behulp van lactase pillen gaat dit niet lukken. Het gebruik van deze supplementen is niets bijzonder, maar wees bewust van het verschil tussen aanbieders.

Zodoende zijn er goedkope supplementen die nauwelijks werken en er zijn supplementen te verkrijgen die veel te hoog gedoseerd zijn waardoor ze een stuk duurder zijn. Mede hierom kom je in dit artikel alles te weten over wat je moet weten van lactase pillen, zodat jij een eerlijke en bewuste keuze kan maken.

Overigens voordat je begint met lezen moet ik je eerlijk bekennen dat mijn mening over lactase supplementen dubbel is. Zelf ben ik geen voorstander van het nuttigen van zuivel, maar in sommige situaties is het moeilijk te mijden en kan een pil zeker een redding zijn.

Wat is een lactase supplement?

In de eerste plaats is een lactase supplement een capsule, tablet of poeder dat het enzym lactase bevat om lactose te kunnen afbreken. Afgezien van het gegeven dat je zou kunnen denken dat het chemisch tot stand is gekomen, is dit niet het geval.

De supplementen of in ieder geval de lactase die in de supplementen zit, is door fermentatie tot stand gekomen. Fermentatie is een natuurlijk proces dat onder gebruik van gisten op natuurlijke wijze het eiwit lactase produceert.

De hoeveelheid lactase per supplement kun je aflezen aan FCC. De Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) hanteert een norm van 4500 FCC voor 1 normale maaltijd. Om een veiligheidsmarge aan te houden is het verstandig om te kiezen voor 5000 FCC.

Probiotica en lactose-intolerantie

Tegenwoordig zijn er steeds meer studies die aantonen dat probiotica kan helpen bij het verteren van lactose bij een lactose-intolerantie. Deze goede darmbacteriën eten de lactose zodat jouw lichaam het goed kan verteren en verdragen.

Concreet heb je in Nederland tot nu alleen het merk Intoleran met haar Once a day. Zelf ben ik geen grote voorstander van dit product, aangezien de samenstelling van probiotica-stammen niet optimaal is. Wellicht dat ik hier later een ander artikel over schrijf.

Ingrediënten van lactase supplementen

Ofschoon kan de samenstelling per aanbieder verschillen, maar de volgende ingrediënten komen regelmatig terug:

 • Anti-klontenmiddel.
 • Guar gom.
 • Lactase (FCC).
 • Smaakstof.
 • Vulstoffen.

Voordelen van lactase pillen

Het grote voordeel van lactase pillen is dat het je leven kan verrijken. Als het ware is het een andere kijk op lactose-intolerantie maar zeker niet verkeerd. Mits je de goede pillen hebt kan het zeer goed helpen bij het verdragen van zuivelproducten.

Waar vaak door artsen of diëtisten wordt geadviseerd om zuivelproducten te vervangen door lactosevrije varianten, is het dus ook mogelijk om hetzelfde eetpatroon aan te houden alleen dan wel met het tegelijkertijd innemen van lactase supplementen.

Naast dat je het eetpatroon niet hoeft aan te passen is het ook makkelijker boodschappen doen aangezien sommige zuivelproducten gewoonweg niet lactosevrij te verkrijgen zijn.

Prijs

Veelal het eerste nadeel dat wordt genoemd bij lactase supplementen, is de aanschafprijs. Niettemin is het verstandig om iets verder te kijken dan de prijs alleen. Want de prijs van een pil afgezet tegen de meerprijs van lactosevrije producten valt reuze mee.

Laten we als proefberekening eens normale spinazie a la crème afzetten tegen de lactosevrije variant (Iglo Alpro spinazie).

Merk:Iglo Alpro Iglo standaard AH
Aanschafprijs AH:€2,45 €1,59€0,73
Aantal gram per verpakking:400 gram 500 gram 450 gram
Lactase-pil 5000 FCC: N.V.T. €0,19€0,19
Prijs per verpakking incl. lactase:€2,45€1,78€0,92
 

Naast dat de spinazie a la crème van Iglo zelf qua prijs al bijna €0,50 goedkoper is met pil kan je natuurlijk ook kiezen voor een huismerk. Zoals je kunt zien is de kostprijs van de spinazie van het Jumbo huismerk + lactase pil afgerond €1 goedkoper per portie!

Nadelen van lactase supplementen

Waar de één het niet zal zien als minpunt kan de ander het telkens moeten innemen van een pil voor het eten van lactose als nadeel zien. Mijn advies is dan ook om dit meer te zien als kleine investering met als rendement geen smaak concessies te hoeven doen.

De juiste dosering vinden

Als je het een nadeel mag noemen is het vinden van de juiste afmeting per lactose bevattend product ingewikkeld. Doordat er meerdere merken te verkrijgen zijn die verschillende eenheden (FCC) aanbieden is het telkens wikken en wegen.

Wijs is het dan ook om bij 1 soort te blijven. Daarnaast zou je de vuistregel kunnen onthouden dat 5000 FCC voldoende moet zijn voor 1 maaltijd (25 gram lactose). Alleen nu volgt een ander probleem de maag van de mens werkt niet als een reageerbuis.

Pillen duren vaak enige tijd voordat ze zijn opgelost. Mede hierdoor gaat het vaak mis! De oplossing kan zijn om de capsule open te breken en het poeder direct in te nemen voordat je lactose nuttigt. Ook kauwtabletten of poeder kunnen een oplossing zijn.

Waarom zouden lactase pillen niet werken?

Globaal bekeken kunnen er 2 oorzaken zijn waarom lactase pillen niet werken bij het innemen van lactose. In de eerste plaats heb je de oorzaak van de te traag werkende supplementen. In de tweede en laatste plaats kan ook de Pavlov-reactie een oorzaak zijn.

Te traag werkende supplementen

Voordat lactase pillen in de vorm van tabletten of capsules zijn vrijgekomen in de maag duurt het een tijd. Sommige hebben maar liefst 20 minuten nodig. Wanneer je zoals de meeste merken aanbevelen tegelijkertijd lactose inneemt gaat dit geheid fout.

De lactase die je inneemt is als mosterd na de maaltijd en verklaart waarom je ondanks het innemen van lactase de klachten van lactose-intolerantie ervaart. Wil je dit proces versnellen dan kan je beter de pil openbreken of kapot kauwen en direct innemen.

Nog een oorzaak waarom de pillen traag werken is een verkeerde temperatuur. Zo kan een temperatuur van boven de 60 graden ervoor zorgen dat lactase zijn kracht verliest en een koude temperatuur kan de werking van lactase vertragen.

“Bij koude producten zoals ijs kan het verstandig zijn om 2 à 3 pilletjes te nemen aangezien de kou de werking vertraagd”

Pavlov reactie

In de tweede plaats kan ook je eigen lichaam door middel van een Pavlov reactie de oorzaak zijn waarom lactase pillen niet werken. Je lichaam ziet lactose als indringer en het hoeft maar in aanraking te komen met je smaakpapillen of je krijgt al diarree.

Het lichaam heeft zichzelf als het ware aangeleerd om in de verdediging te schieten bij het in aanraking komen van lactose. Door te reageren met een opgeblazen gevoel en diarree denkt het lichaam zichzelf te beschermen terwijl lactose an sich niet schadelijk is.

Hoewel er nog weinig onderzoek is gedaan naar de bovenstaande Pavlov bevinding zet het je wel aan het denken. Wanneer je wilt dat lactase pillen weer gaan werken zal je je lichaam weer rustig aan lactose moeten laten wennen.

Welke soorten lactase supplementen zijn er?

Lactase pillen voorbeeld van merken

Tegenwoordig zijn de ontwikkelingen helaas nog niet zo ver dat de darmen weer geactiveerd kunnen worden om lactase aan te maken. Gelukkig zijn er wel supplementen te vinden in de vorm van capsules, poeders en tabletten die lactase kunnen toevoegen.

Lactase capsule

Veel lactase supplementen die in Nederland te verkrijgen zijn, zijn verpakt als capsules. Bovendien zijn ze bijna allemaal gemaakt van gelatine.

Het voordeel van capsules is dat je altijd de juiste hoeveelheid weet. Nadelig is het dat capsules nog wel eens moeilijk door te slikken zijn. Ook kan het even duren voordat de capsule in de maag is opgelost waardoor het mogelijk te laat vrij komt.

Lactase kauwtabletten

Ook al zijn kauwtabletten op dit moment in Nederland slecht verkrijgbaar dit zijn wel de beste lactase supplementen. Doordat je het tabletje moet kapot kauwen komt het enzym lactase direct vrij en werkt het snel. Oftewel de kans op een goede werking is groot!

Lactase poeder

Het voordeel van lactase in de vorm van poeder is dat het makkelijk en direct is in te nemen met een lactose bevattend product zoals bijvoorbeeld yoghurt. Nadelig van poeder kan zijn dat het een iets andere smaak geeft aan het product.

Lactase tablet

Een lactase tablet heeft qua uiterlijk veel weg van een paracetamol. Zodoende kent het een vastere vorm dan een capsule. Het voordeel hiervan is dat ze makkelijker te breken zijn waardoor je mogelijk ook een half tabletje en dus een lagere FCC kan innemen.

Net als capsules kleeft aan tabletten ook het nadeel dat ze moeilijk zijn in te nemen. Daarnaast kan het ook een poosje duren voordat het enzym lactase vrijkomt. Ook hier schuilt het risico dat het mogelijk dan te laat is.

Welke merken lactase pillen zijn er te verkrijgen?

Hieronder in de tabel staan de meeste bekende merken van lactase pillen in Nederland. Voor de prijs is uitgegaan van thuisbezorging waardoor in de prijs de verzendkosten zijn meegenomen, om op deze manier een eerlijke vergelijking te kunnen maken.

MerkAantalFCCVanaf prijs
Lactastic40 stuks24.000 FCC€26,95
Intoleran50 stuks20.000 FCC€24,95
Lactastic60 stuks12000 FCC€25,99
Intoleran36 stuks10.000 FCC€23,95
Bulk Powders90 stuks5.000 FCC€16,44
Kerutabs45 stuks4.600 FCC€14,95
Phital30 stuks4.500 FCC€14,40
Body en Fit60 stuks4.500 FCC€20,29
Kruidvat30 stuks4.500 FCC€10,48
Intoleran50 stuks3000 FCC€16,50
Te verkrijgen merken lactase pillen

Goedkoopste lactase pillen

Indien je de goedkoopste lactase pil wilt berekenen moet je eigenlijk de prijs per 1000 FCC weten. Of duurder en meer FCC altijd beter is, is maar de vraag. Vaak is een pil van 5000 FCC al genoeg om 25 gram lactose (500 ml melk) te kunnen verdragen.

Enkel bij koude producten zoals ijs wordt een hogere dosering van 10 à 15 duizend FCC geadviseerd (2 à 3 pillen), omdat door een lage temperatuur de werking wordt vertraagd. Voor de rest maakt het bij een normale maaltijd niet uit of je meer dan 5.000 FCC neemt.

Want zo is nergens bewezen dat een lactase pil met een dosering boven de 5000 FCC een betere werking heeft. Vaak stoppen fabrikanten meer FCC in een pil om de winst op te drijven. Dit zie je dan ook weer terug in een hogere prijs per 1000 FCC.

MerkAantalFCCPrijs per pilPrijs per FCC
Intoleran50 stuks20.000 FCC€0,50€0,025
Lactastic40 stuks24.000 FCC€0,67€0,027
Lactastic60 stuks12000 FCC€0,43€0,035
Bulk Powders90 stuks5.000 FCC€0,18€0,036
Intoleran36 stuks10.000 FCC€0,67€0,067
Kerutabs45 stuks4.600 FCC€0,33€0,071
Body en Fit60 stuks4.500 FCC€0,34€0,075
Kruidvat30 stuks4.500 FCC€0,35€0,077
Phital30 stuks4.500 FCC€0,48€0,106
Intoleran50 stuks3000 FCC€0,33€0,11
Goedkoopste lactase pillen per sterkte FCC

Waar kan ik lactase pillen kopen?

Mijn lactase pillen van Laktasekampagne uit Duitsland
Mijn bestelling met lactase pillen uit Duitsland van LaktaseKampagne

Zowel in de winkel als online is het mogelijk om lactase pillen te kopen. Ofschoon is het voordeel van fysieke winkels dat er geen verzendkosten worden gerekend. Bij vele online aanbieders wil dit nog wel eens anders zijn waardoor de prijs omhoogschiet.

Gelukkig zijn een aantal lactase pillen ook bij bol.com verkrijgbaar. Mocht je daar iets bestellen voeg dan tegelijkertijd lactase pillen toe, want boven de €20 zijn er geen verzendkosten.

België & Duitsland

In onze buurlanden zijn ook een paar merken lactase pillen te vinden. Zodoende vind je in Duitsland Lactojoy, Laktase Kampagne, Lactrase en Sanotact en in België Lactase-ok. Bovendien biedt Lactase-ok lactase aan in poedervorm.

Het nadeel van de meeste buitenlandse merken is dat er best hoge verzendkosten worden berekend. Stel dat je Lactojoy bestelt via hun eigen website, dan betaal je hiervoor €14,95 verzendkosten.

Dit gezegd hebbende, bij LaktaseKampagne in Duitsland kan je al vanaf €19,00 per verpakking á 100 stuks lactase pillen bestellen inclusief verzendkosten. Ook kan je bij Amazon en Bol.com nog weleens extra voordeel krijgen.

Conclusie

Naar mijn inzien kan het gebruik van lactase echt een verrijking zijn voor een lactosevrije leefstijl, mits je de juiste supplementen kiest en deze op de juiste manier gebruikt. Mijn advies is dan ook haal kauwtabletten of poeder van 5000 FCC in huis en ervaar.

Bij maaltijden of voeding waarvan je denkt dat het veel lactose bevat, kan je gerust 2 of 3 pillen innemen. Ook zijn er nog wel eens merken waarvan je de pillen doormidden kan breken. Bij een hoge dosering krijg je dan de helft. Dus als je een hele 20.000 FCC pil breekt, dan krijg je twee halve pillen met beide een sterkte van 10.000 FCC.

Hoe dan ook, mocht je zelf positieve dan wel negatieve ervaringen hebben met lactase supplementen laat het hieronder weten in een reactie. Ik ben erg benieuwd. Voor de één werkt het één wel en het ander niet, dus we kunnen vast veel leren van elkaar.

Veelgestelde vragen lactose intolerantie pillen

Hieronder staan enkele veelgstelde vragen die vaak voorkomen bij het kopen van lactase pillen voor bij lactose intolerantie.

Wat zijn lactose pillen?

Lactose pillen zijn officieel lactase pillen. Deze pillen zijn supplementen met het enzym lactase. Dit enzym breekt lactose voor mensen met een lactose-intolerantie op een natuurlijke wijze af. Naast pillen zijn er ook tabletten en poeders te verkrijgen.

Hoe gebruik je lactase pillen?

Afhankelijk van het soort pillen, neem je de lactase pillen enkele minuten tot uren voorafgaande aan een lactose bevattende maaltijd in. Kijk hiervoor op de verpakking of de bijsluiter.

Hoeveel lactase innemen

Volgens de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid is de norm hiervoor 4500 FCC per lactose bevattende maaltijd. Let op! Door omstandigheden zoals koude of warme maaltijden kan een hogere dosering nodig zijn. Niettemin is voor 25 gram lactose vaak 5.000 FCC voldoende.

Lactase pillen wanneer innemen

Lactase pillen dienen altijd voor de maaltijd te worden ingenomen. Het lactase enzym moet namelijk op tijd in de darmen zijn om de lactose te kunnen afbreken. Door capsules duurt dit meestal enkele minuten tot uren. Op de verpakking of in de bijsluiter staat de precieze tijd.

Kunnen lactase pillen kwaad?

Lactase is een enzym dat van nature in het menselijk lichaam voorkomt. Het is bedoelt om de lactose uit moedermelk om te zetten. Bij mensen met lactose-intolerantie is de productie van lactase uitgeschakeld. Hierdoor kan je het met supplementen toedienen.

43 gedachten over “Lactase pillen – Dit moet je weten van lactose intolerantie pillen als je ze bestelt!”

 1. Dank u voor uw heldere uitleg!
  Ik heb een vraag over Chinese Lactase poeders die je op Aliexpress kunt kopen. Heeft u daar ervaring mee? Het scheelt namelijk enorm veel geld en lactase is lactase, tenminste dat lijkt mij.
  100 gr pure lactase kun je voor €16 in huis hebben incl verz.k.
  Die 100 gr komt overeen met 2222 x 45 mg Kruidvat 4500 FCC capsules a €5 voor 30 capsules. Als ik dat rekensommetje maak ben ik echt snel klaar toch? Gelijk op Ali zo’n cocaïne weegschaaltje kopen voor €8 en klaar is Kees!
  Of zie ik het verkeerd? Ik neem aan dat de leveranciers hier slim genoeg zijn om die enzymen ook in China in te kopen en dan krijgen we toch hetzelfde binnen. Al die extra stofjes om zo’n pilletje of capsule nog wat te laten lijken heb ik echt niet nodig.

  Beantwoorden
  • Hallo Fedor,

   Ik snap dat de prijs heel verleidelijk maar hoewel ik het zelf nooit geprobeerd heb zou ik je willen adviseren om hier voorzichtig mee te zijn. In China gelden andere eisen omtrent het produceren van levensmiddelen en dus lactase.

   Ook de capsules van Kruidvat zou ik je niet willen aanraden. Ik heb hier ook zo’n potje staan maar heb altijd klachten na het gebruiken van die pillen. Zelf koop ik tegenwoordig mijn lactase supplementen bij https://laktasekampagne.de/.

   Het is een Duitse aanbieder waar je ook pure lactase poeder kunt kopen. Doordat de lactase poeder best prijzig is heb ik tot nu toe alleen de millis geprobeerd. Naast dat de Millis niet duur zijn werken ze ook redelijk goed.

   Ik hoop dat je hier wat mee kan en als je nog vragen hebt laat het altijd weten.

   Beantwoorden
 2. Hartelijk dank voor uw reactie en de link.
  Ik gebruik die kruidvat capsules nog maar net en ik heb het idee dat ze voor mij wel helpen, maar ik heb dan ook nog geen ervaring met dit alles. Wat betreft die Chinese lactase poeder, ik maak mij daar niet zo druk om. Heel veel grondstoffen komen daar vandaan zonder dat wij dat weten. Ik ben veel allergischer voor het schandalig over-prijzen van zgn westerse producten nadat ze alleen maar re-branded zijn.
  In ieder geval heb ik het besteld en ga het proberen. Baat het niet dan schaad het niet.

  Beantwoorden
 3. Beste Marnick,
  Voor pillen kun je in Duitsland ook heel goed terecht bij de DM. Zij hebben eigen merk lactase tabletjes 6000 FCC in handige dispensers (zoetjesformaat). Koop ze inmiddels al jaren (ook voor vrienden, collega’s) en goede ervaringen mee. De prijs is itt de prijzen in Nederland zeer schappelijk (ca. €10 voor 100 tabletjes).

  Beantwoorden
  • Hallo Ingrid,

   Bedankt voor de tip. Ik heb nu nog een voorraad supplementen uit Duitsland van LaktaseKampgane, maar wanneer deze op zijn ga ik ze proberen. Alleen ik vraag me wel af hoe snel de lactase vrijkomt aangezien het tabletten zijn.

   Misschien weet jij dit?

   Beantwoorden
 4. Weet je dat Disolact ook iets nieuws heeft , nl 1 capsule iedere dag en dan voor altijd lactose kunnen eten (volgens de beschrijving dan) Het heet Disolact Once a day
  Dus 1 capsule werkt 24 uur (werking is optimaal na 5 dagen, daarna wel gewoon doorgaan met 1x per dag 1 capsule. Kosten 25,60 voor 30 dagen

  Beantwoorden
  • Hallo Monica,

   Bedankt voor de tip. Ik heb ze laatst al een keer voorbij zien komen en ben erg benieuwd of ze werken. Aangezien ik nog al voorzichtig ben met supplementen heb ik ze nog niet geprobeerd maar binnenkort ben ik dit wel van plan.

   Misschien heb jij al ervaring met de pillen en kan je er wat meer over vertellen?

   Beantwoorden
  • Hallo Monica, ik ben in oktober geopereerd aan een gasttic bypass (maagverkleining) en sinds dien lactose intolerant. Ik ben begonnen met de Once a day capsules, maar ik merk er nog niet veel van. Ik slik ze nu bijna 2 weken. Als ik maar een hap binnen krijg van iets waar lactose in zit krijg ik binnen een paar uur last. Ik heb nu ook de hoogste dosering tabletten van Discolact besteld, ben benieuwd of dit in combinatie met de Once a day capsules een idee is. Misschien heeft het feit dat het (nog) niet goed werkt ook te maken met mijn maagverkleining, maar helaas kan ik daar nog niet veel informatie over vinden.

   Beantwoorden
   • Hallo Janine,

    Vervelend om te horen.

    Als ik het zo lees heb je wellicht een hogere dosering nodig van de Once a day. Maar aangezien once a day lactose etende darmbacteriën zijn kan dit met de aanwezige darmbacteriën in jouw darm tot een stammenstrijd leiden. Dit zorgt wellicht voor de genoemde klachten.

    Als ik jou was zou ik eerst even enkele weken lactose vermijden (en plantaardig leven) zodat de darm weer tot rust kan komen.

    Hopelijk heb je hier iets aan.

    Beantwoorden
 5. Die van Bulk powders werken bij mij totaal niet. 1 tabl. ingenomen voor een broodmaaltijd met 1 plakje kaas.
  Ontzettende maagpijn en echt gigantische gasvorming en daarna diarree
  Ik had altijd die van het Kruidvat, maar wilde iets goedkoper proberen.
  Niet meer doen dus. Ik ga weer terug naar die van het kruidvat

  Beantwoorden
  • Hey Frannie,

   Vervelend om te horen dat de lactase supplement van Bulk Powders niet werken. Ik wil niet vervelend doen maar heb je mijn artikel over lactosevrije kaas ook gelezen? Normaal gesproken kan je met een lactose-intolerantie vrij veel soorten kaas eten zonder supplement.

   Reageer je misschien ergens anders op? Hoe dan ook, of de kaas nou wel of geen lactose bevat normaal gesproken zou inderdaad de lactase supplement het beetje lactose uit de kaas moeten opvangen. Vandaar ook de vraag van mij of je niet ergens anders op zou reageren.

   Hopelijk gaat het eten van kaas met de Kruidvat supplementen beter. Nu moet ik wel zeggen dat ik zelf met de Kruidvat capsules slechte ervaringen heb. Tegenwoordig bestel ik zelf de supplementen bij LaktaseKampagne uit Duitsland. Deze zijn niet duur en bevallen mij tot nu toe goed.

   In ieder geval bedankt voor jouw ervaring en hopelijk lukt het eten van een broodje kaas met de capsule van Kruidvat wel gewoon.

   Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben laat het dan zeker weten.

   Met vriendelijke groet,

   Marnick

   Beantwoorden
 6. Ik kreeg een tip dat de lactose pillen van nieuwe merk “Lactastic” extra klein zijn en daardoor veel makkelijker te slikken. Ondanks kleine formaat van de pillen is de dosering relatief hoog. Heb je ervaring met dit merk?

  Beantwoorden
  • Hallo Saskia,

   Bedankt voor de tip, ik heb zelf nog nooit van dit merk gehoord maar dankzij jouw tip heb ik nu wel een proefverpakking aangevraagd. Ik ben benieuwd.

   Ik heb ze nog niet getest maar wat mij vooraf opvalt is dat ik ze relatief duur vindt, aangezien je vaak helemaal niet zo’n hoge dosering nodig bent. Maar vergelijk je het met Disolact extra forte dan zijn ze wel weer goedkoper.

   Ik ga het ervaren en ga de ervaring met je/jullie delen.

   Nogmaals bedankt voor de tip!

   Met vriendelijke groet,

   Marnick

   Beantwoorden
 7. Ik gebruik sinds enige tijd lactase van phital.ik was niet enthousiast over het resultaat. Maar ik kauwde de tabletten niet. Ze zijn zo klein. Nu lees ik dat dat wel moet. Ga nu dus kauwen

  Beantwoorden
  • Voor een snellere werking kan het inderdaad beter zijn, maar ik ben het met je eens dat de smaak niet lekker is. Ik heb het zelf ook wel met bepaalde merken.

   Beantwoorden
 8. Momenteel gebruik ik Lactojoy, besteld via Amazon.
  Ik gebruikte altijd kerutabs, maar die zijn via de apotheek niet meer op voorraad. Zodoende ging ik op internet zoeken, ik heb 1x een misser tijdens gebruik gehad, toen was ik te laat met innemen. Doe dit vlak voor het gebruik van iets met lactose erin.
  Er zit in 1 tablet 14.500 FCC, maar je kan ze goed door midden breken, tot nu toe deed ik steeds 1 halve en dat bevalt prima.
  Op http://www.lactojoy.de vind je veel informatie.
  En heel leuk ze hebben verpakkingen voor kinderen.
  Waar ik de laatste tijd ook steeds tegen aan loop is de fabricage van geneesmiddelen met lactose erin. Zeer vervelend moet soms met mijn medicijnen ook een halve pil in nemen.
  80 pillen voor 25,99 euro bij Amazon, volgende keer ga ik bij de Duitse website bestellen.
  Gr. Roely

  Beantwoorden
  • Hallo Roely,

   Bedankt voor je reactie.

   Laktojoy is inderdaad ook een goed merk. Ik heb ooit eens zo’n proefverpakking gekregen na het invullen van een enquête op hun website.

   Ik weet alleen niet of ze te hoog gedoseerd zijn, maar dat maakt eigenlijk niets uit. Beter te hoog dan te laag.

   Daarnaast net wat je zegt, je wordt er soms moedeloos van waar ze overal lactose (of melk) instoppen.

   Zelf loop ik hier ook tegenaan. Probeer nu zoveel plantaardig te eten, maar soms bijvoorbeeld in zo’n geval dat jij nu hebt met jouw medicijnen kan je niet anders.

   Beantwoorden
 9. Misschien een rare vraag, maar kunnen deze ook veilig worden ingenomen door kinderen mijn dochter van 3jaar is lactose intolerant en momenteel leeft het kind al 2 jaar in een lactosevrije wereld nu begint ze natuurlijk te beseffen en te reageren dat het niet eerlijk is dat de andere 3 kinderen wel bepaalde dingen mogen eten en zij niet. Wat niet altijd evident is om uit te leggen aan een 3jarige.

  Beantwoorden
  • Hallo Joke,

   Dit hangt altijd af van het merk i.v.m. vulstoffen enz..

   Puur lactase is volgens mij voor iedereen veilig aangezien het van nature in het lichaam voorkomt.

   Het is misschien een beetje vragen naar de bekende weg, maar een merk/fabrikant moet je hier meer info over kunnen geven.

   Beantwoorden
  • Hallo Leen,

   In principe niet. Het enige wat kan zijn is dat je een te lage dosering gebruikt of de supplementen te traag werken waardoor het mosterd na de maaltijd wordt.

   Beantwoorden
 10. Goedemiddag,

  Ik lees hier niets over Intoleran. Is dat omdat je dit merk te duur vindt? Ik heb er zelf wel hele goede ervaringen mee.

  Groet Jo

  Beantwoorden
  • Hallo Jo,

   Scherp volgens mij is Intoleran enkele maanden de nieuwe naam geworden voor de producten van oorspronkelijk Disolut.

   Een goede reden om het artikel eens te updaten.

   Beantwoorden
 11. Hoi! Ik ben de Kruidvat lactase pillen aan het proberen. Gisteren een softijsje op met 1 Kruidvat pil en vooralsnog geen klachten.. maar mijn klachten kunnen ook heel traag opkomen (morgen, overmorgen…). Ik wilde er eigenlijk 2 nemen, omdat ik de dosis zo laag vind, en het liever op veilig speel, maar er staat op het potje dat je er maar 1 tegelijk mag.. Weet jij misschien waarom dat is?

  Beantwoorden
  • Hallo Mies,

   Met lactase pillen is het ook per persoon anders hoeveel je nodig bent. Doorgaans is 4500 FCC genoeg voor 25 gram lactose. Ik heb gezocht maar ik kan zo snel niet vinden hoeveel lactose softijs bevat.

   In ieder geval is het slim van jou om door de onzekerheid een hogere dosering te nemen. Dit is namelijk ook aan te raden bij koude producten die de werking van lactase verminderd.

   Ik ben geen arts, maar ik vermoed dat je maar één pil tegelijkertijd mag omdat de capsules wellicht maagproblemen kunnen veroorzaken bij een te hoge dosering.

   Hopelijk heb je hier iets aan.

   Met vriendelijke groet,

   Marnick

   Beantwoorden
 12. Beste , onze 18 jarige dochter is voor een jaar in Argentinië, daar vind ze geen lactose-ok , hebben jullie een idee van wat haar daar wel kan helpen aub

  Beantwoorden
  • Hallo Dominique,

   Wat een avontuur. Als ik zo kijk dan kan ze het Amerikaanse merk Lactaid kopen in Argentinië.

   Een lading lactase pillen of probiotica opsturen voor lactose-intolerantie kan zeker niet?

   Hopelijk heb je hier iets aan.

   Beantwoorden
 13. Bedankt voor de uitgebreide info.

  Mijn zoon is 2,5 jaar en heeft altijd last van zijn darmen gehad waardoor hij niet of nauwelijks at.
  Recent de link met lactose intolerant ontdekt, wat dus blijkbaar niet te vinden is bij bloedprikken.
  Welke hoeveelheid moet een kind van 2,5 jaar en 12,5 kilo hebben?
  Ik wil graag een kauwtablet of poeder proberen met hem.
  Alle lactose vermeiden is niet te doen, zender nu we nog aan het leren zijn en voeding aan het aanpassen zijn.

  Beantwoorden
  • Hallo Klarissa,

   Bedankt voor je compliment.

   Voor een volwassene is 5000 FCC voldoende voor 25 gram. Aangezien lactase een lichaamseigen stof is kan het niet veel kwaad, maar aangezien ik geen arts ben kan je dit het beste aan een arts of diëtist voorleggen.

   Beantwoorden
 14. Ik ben sinds een jaar laktose arm aan het eten gezien ik zoveel last van de buik kreeg dat ik niet lekker meer kon werken. De Laktolerantie pillen van de Kruidvat werken wel, maar niet altijd even goed. Nu lees ik dat je beter de pillen kan openmaken om sneller effect te hebben. Dat ga ik inderdaad eens proberen.

  En om ook eens wat anders te proberen heb ik net bij de Laktasekampagne laktasepillen besteld. Eens zien of die pillen sneller/beter werken.

  Bedankt voor dit artikel, het heeft me weer wijzer gemaakt.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00