Lactosevrije mascarpone

Lactosevrije Mascarpone

Mascarpone is niet meer weg te denken uit de Nederlandse keuken. Vooral voor pastasauzen en tiramisu is het Italiaanse product populair. Echter doordat Mascarpone room bevat is het voor mensen met een lactose-intolerantie belangrijk om lactosevrije Mascarpone te vinden.

Op dit moment is traditionele Mascarpone alleen te verkrijgen d.m.v. een lactosevrij merk. In Nederland heb je het merk MinusL dat Mascarpone zonder lactose aanbiedt en in België het merk Dilea. Ook de Lidl had dit tijdelijk in haar assortiment.

Lactosevrije Mascarpone waar te koop

Volgens de website van MinusL zijn haar producten te koop bij AH, Boons’markt, Deen, Hoogvliet, Jumbo en Plus. Dit gezegd hebbende betekent het niet dat alle winkels en alle filialen dezelfde producten in het assortiment hebben.

Vegan Mascarpone van Schlafix is ook lactosevrij

Ofwel het is de vraag of jouw plaatselijke supermarkt de goede Mascarpone in het assortiment heeft. Mogelijk biedt een (online) speciaalzaak uitkomst. Naast de lactosevrije Mascarpone van MinusL zou je ook nog kunnen kiezen voor vegan Mascarpone.

Het merk Schlagfix heeft namelijk Mascarpone op plantaardige basis in haar assortiment.

Lactosevrije Mascarpone maken

Indien het vinden van lactosevrije Mascarpone niet lukt kan je altijd nog proberen om zelf Mascarpone te maken. Enige kanttekening is hier wel op zijn plaats want het kost enige moeite om de ingrediënten in te kopen alsmede de bereiding.

Gebruik voor het maken van lactosevrije mascarpone lactosevrije verse slagroom
Gebruik lactosevrije verse slagroom

Mede om deze reden kan je het makkelijkst kant-en-klare lactosevrije Mascarpone kopen. En in het geval dit niet lukt lactase pillen gebruiken bij Mascarpone dat lactose bevat. Hoe dan ook. Mocht je liever lactosevrije Mascarpone maken volg dan dit recept:

Haal 500 ml lactosevrije slagroom, 2 eetlepels citroenzuur, een kaasdoek en een vergiet in huis. De bereidingswijze is als volgt:

  1. Breng de slagroom aan de kook op de au-bain-marie manier.
  2. Wanneer de slagroom aan de ‘kook’ is voeg je de citroensap toe.
  3. De slagroom gaat nu gisten giet het daarom nu in een kaasdoek die in een vergiet zit.
  4. Laat de Mascarpone nu 12 uur uithangen in het kaasdoek in de koelkast.
  5. Na minimaal 12 uur is de Mascarpone klaar en kan je het in een afsluitbare bakje of schaal doen om het te kunnen bewaren.

Plaats een reactie