Lactosevrije mascarpone

Lactosevrije Mascarpone

Mascarpone is niet meer weg te denken uit de Nederlandse keuken. Vooral voor pastasauzen en tiramisu is het Italiaanse product populair. Echter doordat Mascarpone room bevat is het voor mensen met een lactose-intolerantie belangrijk om lactosevrije Mascarpone te vinden.

Op dit moment is traditionele Mascarpone alleen te verkrijgen d.m.v. een lactosevrij merk. In Nederland heb je het merk MinusL dat Mascarpone zonder lactose aanbiedt en in België het merk Dilea. Ook de Lidl had dit tijdelijk in haar assortiment.

Lactosevrije Mascarpone waar te koop

Volgens de website van MinusL zijn haar producten te koop bij AH, Boons’markt, Deen, Hoogvliet, Jumbo en Plus. Dit gezegd hebbende betekent het niet dat alle winkels en alle filialen dezelfde producten in het assortiment hebben.

Vegan Mascarpone van Schlafix is ook lactosevrij

Ofwel het is de vraag of jouw plaatselijke supermarkt de goede Mascarpone in het assortiment heeft. Mogelijk biedt een (online) speciaalzaak uitkomst. Naast de lactosevrije Mascarpone van MinusL zou je ook nog kunnen kiezen voor vegan Mascarpone.

Het merk Schlagfix heeft namelijk Mascarpone op plantaardige basis in haar assortiment.

Lactosevrije Mascarpone maken

Indien het vinden van lactosevrije Mascarpone niet lukt kan je altijd nog proberen om zelf Mascarpone te maken. Enige kanttekening is hier wel op zijn plaats want het kost enige moeite om de ingrediënten in te kopen alsmede de bereiding.

Gebruik voor het maken van lactosevrije mascarpone lactosevrije verse slagroom
Gebruik lactosevrije verse slagroom

Mede om deze reden kan je het makkelijkst kant-en-klare lactosevrije Mascarpone kopen. En in het geval dit niet lukt lactase pillen gebruiken bij Mascarpone dat lactose bevat. Hoe dan ook. Mocht je liever lactosevrije Mascarpone maken volg dan dit recept:

Haal 500 ml lactosevrije slagroom, 2 eetlepels citroensap, een kaasdoek en een vergiet in huis. De bereidingswijze is als volgt:

 1. Breng de slagroom aan de kook op de au-bain-marie manier.
 2. Wanneer de slagroom aan de ‘kook’ is voeg je de citroensap toe.
 3. De slagroom gaat nu gisten giet het daarom nu in een kaasdoek die in een vergiet zit.
 4. Laat de Mascarpone nu 12 uur uithangen in het kaasdoek in de koelkast.
 5. Na minimaal 12 uur is de Mascarpone klaar en kan je het in een afsluitbare bakje of schaal doen om het te kunnen bewaren.

12 gedachten over “Lactosevrije mascarpone”

 1. Hallo Paul,

  Ik ben het met je eens, toen ik het artikel schreef was lactosevrije Mascarpone van MinusL goed te koop maar zelf zie ik nu ook dat de supermarkten het vrijwel niet meer verkopen en de online supermarkten zijn uitverkocht.

  De enigste optie die ik nog zie is plantaardige Mascarpone Room dat via de website van veggiedeli te koop is. Maar ik weet natuurlijk niet als je van de plantaardige variant (smaak) houdt.

  Ik ga het in de gaten houden.

  Beantwoorden
  • Hallo Elianne,

   Dit is vergelijkbaar met normale mascarpone. Dus na openen 2 a 3 dagen. Als je het gesloten bewaard in de koelkast dan is een week of 3 ook goed mogelijk.

   Ik weet niet of het rellevant is, maar ik las op internet dat je Mascarpone ook gesloten 3 maanden kan bewaren in de vriezer.

   Beantwoorden
  • Hallo Bianca,

   Bij bij is Thefreefromshop.nl een webshop waar je met meerdere allergeenvrije producten kan winkelen. Ook kan je nog kiezen voor Foodoase.de, maar dan zit je wel met hogere verzendkosten.

   Hopelijk kan je hier iets mee.

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00