Piece of Joy review: Dit zijn mijn ervaringen met de thuisgestuurde vegan taartjes!

Begin mei kreeg ik de vraag van de taartenbakkers van Piece of Joy of ik een review wilde schrijven over hun vegan gebak. Of beter gezegd, vele verschillende soorten plantaardige taartjes. Ik ben op het verzoek in gegaan en vandaar deze review van Piece of Joy.

Om een eerlijke review te kunnen schrijven heb ik van Piece of Joy verassingsbox L ontvangen. In deze box zitten 3 tot 4 soorten vegan taartjes die er te koop zijn. Enkele smaken waaraan je hierbij kunt denken, zijn: limoen, choco kokos en carrot cake.

Enkele geproefde soorten ga ik bespreken in dit artikel. Geen tijd? Weet dit! Tijdens het proeven van de vegan taartjes zijn mij enkele dingen opgevallen. Zo is over het algemeen de smaak prima, de houdbaarheid lang genoeg en de prijs bij kleine afname (iets) te hoog.

Wie of wat is Piece of Joy voor bakkerij?

Kort door de bocht is Piece of Joy een vegan taartenwebshop. Het bijzondere aan haar taartjes is dus dat ze allemaal 100% plantaardig zijn. Dit in tegenstelling tot de meeste andere bakkerswaar. Deze bevatten veelal in enige vorm dierlijke toevoegingen.

De taartjes van Piece of Joy dus niet. Mede hierdoor zijn ze automatisch lactosevrij! Nog een uniek voordeel van Piece of Joy is dat de taartjes met de hand worden gemaakt. Naar eigen zeggen proef je dit ook terug in de bodems. Deze smaken niet naar fabrieksbodem.

Logo van Piece of Joy.
Logo van Piece of Joy

Hoe dan ook, bij Piece of Joy kan je op dit moment zelf een vegan taart samenstellen. Op deze manier ben je er altijd zeker van dat je de taart lust. Maar let op! Dit geldt niet voor de verassingsbox in deze review. De inhoud is zoals de naam het al zegt een verassing.

Een goede vraag nog is hoe de taartjes thuis kunnen worden bezorgd? Nou dat zit zo. De vegan taartjes worden bevroren bezorgd en dienen direct in de vriezer gaan te worden. Hierdoor zijn ze circa 20 weken houdbaar.

Wil je één of meerdere stukjes vegan taart eten? Haal de smaken die jij wilt proeven uit de vriezer en binnen 30 minuten zijn ze ontdooid. Na het ontdooien blijven de taartjes ongeveer nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Ofwel niet alles hoeft direct op!

Inhoud van de Piece of Joy verassingsbox L

Elke verassingsbox L van Piece of Joy bevat 12 vegan taartjes. Hiervan zijn er maximaal 3 per smaak. Dus gegarandeerd krijg je 4 verschillende smaken vegan taartjes. Hoe dan ook, mijn verassingsbox bevatte de volgende soorten vegan taartjes:

Voor de verzending zit er een koelelement in de doos om de taartjes goed te verzenden.
Voor de verzending zit er een koelelement in de doos om de taartjes goed te verzenden
  • Choco-framboos
  • Carrot cake
  • Choco kokos
  • Limoen

Hieronder ga ik enkele smaken toelichten zodat het duidelijke wordt hoe de smaken mij bevielen. Let op, er zijn meerdere soorten te bestellen.

Carrot cake is niet mijn persoonlijke favoriet

De eerste vegan taartje die ik van de box probeerde was de carrot cake. Alhoewel je soms moet wennen aan smaken moet ik eerlijk bekennen dat ik deze niet overheerlijk vond. De smaak vind ik gewoon te vol om lekker te kunnen vinden.

Natuurlijk moet je altijd openstaan voor nieuwe smaken en ik heb hem helemaal opgegeten, maar nee deze smaak geen tweede keer voor mij. Weet hierbij wel dat smaak per persoon anders is, en deze smaak jou wel kan bevallen.

Hoe dan ook, de prijs voor 1 vegan carrot cake gebakje is momenteel €3,75. Moet ik het een cijfer geven dan krijgt het van mij een 6. De carrot cake ziet er prima uit, maar zoals gezegd het is niet mijn smaak.

Choco kokos een echte vegan verrassing die favoriet is

Ondanks de mindere smaak van de carrot cake, ben ik over de choco kokos smaak zeer tevreden. Het is echt een lekker taartje waarvan je spijt krijgt wanneer deze op is. In tegenstelling tot de carrot-variant is deze wel luchtig en de smaakcombinatie uitstekend.

Vooral de kokos in combinatie met chocola vond ik heerlijk. Moest ik deze smaak een cijfer geven dan gaf ik hem echt een zeer hoog cijfer van 9 of zelfs hoger. Net als de carrot cake heeft ook deze smaak een prijs van €3,75 per gebakje.

Limoen lekker verfrissend en vergelijkbaar met kwarktaart

Het eerste wat bij mij opkwam toen ik de limoen-kokos variant testte was kwarktaart. Natuurlijk kan dat helemaal niet, want dit zijn plantaardige taartjes. Echter deed de smaak mij in eerste instantie echt denken aan de luchtigheid van kwarktaart.

En aangezien lactosevrije kwarktaart één van mijn favoriete soorten gebak is, hoef ik natuurlijk eigenlijk niet te zeggen dat ook deze variant een aanrader is. Evenals de vorige smaken is ook de prijs voor 1 gebakje bij deze smaak €3,75.

Houdbaarheid en bezorging van de vegan taartjes

Wellicht de grootste drempel om bij Piece of Joy iets te gaan bestellen, is de bezorging in combinatie met de houdbaarheid. Aangezien de taartjes duurder zijn dan ‘normaal’ gebak, wil je niet dat ze direct na aflevering moeten worden opgegeten.

Verzenddoos van Piece of Joy met sticker.
Verzenddoos van Piece of Joy met sticker

Gelukkig heeft Piece of Joy hiervoor een oplossing bedacht! Ze bezorgt de taartjes namelijk bevroren. Wanneer je de taartjes dus in ontvangst neemt, kan je ze direct in de vriezer doe. Of wanneer je net als mij doet meteen één gaan proberen.

Doordat je de taartjes in de vriezer kan opslaan, zijn ze volgens Piece of Joy 24 weken (bijna een halfjaar) houdbaar. De kwaliteit verminderd niet. Het enige wat je moet doen is een halfuur voor het nuttigen de taartjes uit de vriezer halen.

En dit is alles. Goed om te weten is dat je voor de bezorging een track en tracé ontvangt van wanneer de bezorger langskomt. Op deze manier loop je de bezorger nooit mis!

Al met al, mijn ervaringen met Piece of Joy in deze review zijn positief (op carrot cake na)

Over het algemeen genomen ben ik zeer positief verrast over Piece of Joy. In eerste instantie dacht ik toen Piece of Joy mij benaderde, taart over de post ja hoor. Maar ze hebben mij echt overtuigd. Van bezorging tot taartjes klopte alles.

Tijdens de review van Piece of Joy viel het begeleidende kaartje positief op.
Het begeleidende kaartje bij de bestelling

Nou ja, op de smaak van de carrot cake na dan maar dat is persoonlijk. Trouwens, nog iets wat ik niet er smakelijk vond uitzien waren de blaadjes op enkele gebakjes. Hoewel ze eetbare versiering zijn, doet de vriezer ze niet goed.

Ze missen een beetje fleurigheid hierdoor en dit is jammer. Enkele andere gebakjes hadden alleen een walnoot in plaats van blaadjes en deze kwaliteit vond ik dan ook een stuk beter.

Conclusie van de Piece of Joy review: Zeker het herhalen waard om nog eens te kopen!

Kortom, al met al vond ik de vegan taartjes van Piece of Joy heerlijk. Zelf zit ik er dan ook aan te denken om ze nog eens te kopen. Echter doe ik dit dan wel met meerdere tegelijk, aangezien de prijs van de taartjes anders met bezorging te hoog wordt.

Verdeel je het over meerdere taartjes dan vallen de bezorgkosten reuze mee. Mede hierdoor kunnen de vegan taartjes ook prima gebruikt worden voor een high tea. Natuurlijk kan je ze ook opslaan en verdelen over verschillende feestdagen of weekenden.

Tot slot, ik heb nog iets leuks voor jou. Van Piece of Joy mag ik de bezoekers van mijn website 10% korting geven op hun eerste bestelling. Hoe je dit doet? Heel simpel! Vul tijdens het afrekenen de kortingscode lactosefree in en je krijgt automatisch 10% korting.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00