Ga terug
Vegan citroen cake recept

Recept voor een vegan citroen cake

Cake zonder gebruik te maken van ei en zuivel is lastig. Niettemin is het wel degelijk mogelijk om een heerlijke cake te maken zonder ei en zuivel. Dit recept voor een vegan citroen cake is hier het bewijs van.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 50 min
Totale tijd 1 uur 20 min
Gang Nagerecht, Tussendoortje

Equipment

  • Bakvorm voor een cake
  • Garde of handmixer
  • 2 kommen
  • Vergiet

Ingrediënten
  

  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 citroenschil
  • 300 gram bloem
  • 250 gram ongezoete sojayoghurt
  • 200 gram rietsuiker
  • 60 ml citroensap
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 5 gram vegan boter

Instructies
 

Het (vegan) cakebeslag maken

  • Pak een kom en doe hier de ongezoete sojayoghurt en de rietsuiker in en klop dit tot een geheel.
  • Doe nu ook de citroenschil en het citroensap bij het beslag met de sojayoghurt en klopt dit ook tot een geheel.
  • Voeg als laatste ook 125 ml zonnebloemolie tot het beslag.
  • Pak een vergiet en zeef hier 300 gram bloem doorheen en vang dit op in een andere kom.
  • Voeg aan de gezeefde bloem 1 zakje bakpoeder toe en meng dit met elkaar.
  • Maak een kuiltje in de kom met de bloem door de bloem en bakpoeder aan de zijkant te schuiven.
  • Giet het beslag met o.a. de ongezoete sojayoghurt in het kuiltje van de kom met de bakpoeder.
  • Pak een garde of handmixer en mix of klop dit totdat de bloem en het beslag met de soja-yoghurt een glad geheel is. Zorg ervoor dat er geen klonten meer inzitten.
  • Vet een cakebakvorm in met bijvoorbeeld vegan boter.
  • Giet nu het beslag in een cakebakvorm en verdeel dit evenredig.

Oveninstructies voor het bakken van de (vegan) cake

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bak de cake af in ongeveer 50 minuten en laat hem daarna afkoelen.
  • Tip: prik met een saté-prikker in de onderkant van de bodem. Blijft er geen beslag aan de saté-prikker hangen? De cake is gaar!
Trefwoord Lactosevrij, lactosevrije cake, Vegan, vegan cake