Ga terug

Recept voor het maken van havermelk

Tegenwoordig is havermelk één van de populairste soorten plantaardige melk. Waarschijnlijk komt dit doordat het een minder overheersende smaak heeft dan sojamelk en over het gezondheidsvoordeel betá-gluceen beschikt. Tot slot is het ook beter voor het klimaat, want voor de productie van haver is namelijk weinig land en water nodig.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
Gang Drankjes
Porties 500 ml

Equipment

  • Blender
  • Handdoek
  • Afsluitbare fles

Ingrediënten
  

  • 1 kop Havermout
  • 4 koppen water
  • Banaan, bessen, cacaopoeder, vanille-extract (Optioneel toe te voegen tijdens het blenderen)

Instructies
 

  • Pak de blender en doe hier 4 koppen water en 1 kop havermout in.
  • Blender het water met havermout nu 30 tot 45 seconden op volvermogen.
  • Haal de kan van de blender, en zeef de haverpulp in een schone handdoek boven een kom.
  • Schenk de opgevangen havermelk nu in een afsluitbare fles en de havermelk is klaar.
Trefwoord Havermelk, Havermelk maken, Lactosevrij, Plantaardige melk